Det startet med noen enkle sjøhus i havgapet for 20 år siden siden har det populære stedet utvidet med hotellrom & suite. Etter en omfattende toårig oppgradering og forvandling er nye Hustadvika Havhotell nå klar med ny direktør.
Henrik Kavli (31) har overtatt roret ved det ikoniske reisemålet. Sammen med mat- og drikkeansvarlig Henrik Siversson (F&B-manager) skal Kavli og en håndplukket stab skape magiske øyeblikk for hotellgjestene. Det skjer på stedet der det norskeide reiselivseventyret Classic Norway Hotels startet i 2003.
Nytt navn
Gjennom 20 år i norsk reiseliv har gjestegården på Storholmen, som ligger ved den værharde Hustadvika-kysten utviklet seg til å bli et etterspurt og ettertraktet overnattings- og opplevelsessted. Den har funnet sin trygge plass i de krevende værforholdene mellom Molde og Kristiansund.
Nå er alt klart for å begynne et nytt og spennende kapittel langs en av landets mest besøkte nasjonale turistveger. Hustadvika Havhotell har nettopp kommet i mål etter en to år lang totalrenovering og omfattende oppussing samt innføring av et helt nytt og forbedret konsept.
Og nå står en ny og topp motivert ledelse klar for å overta servicebedriften som ligger på historisk grunn. Dette stedet har vært vitne til vikingenes, sjøfolkenes og handelsmennenes historier i tusenvis av år, og nå er målet å videreføre denne arven til gjester fra alle verdenshjørner gjennom Hustadvika Havhotell.
Ny direktør
Henrik Kavli har etter hotellututdannelse i Stavanger jobbet ved Hotel Aak i Rauma, før han for to år siden ble ansatt som hotellsjef ved Hustadvika Gjestegård. Nå tar han steget opp.
– Vi er stolte og glade for at Henrik Kavli har takket ja til å overta som direktør ved Hustadvika Havhotell.
Han er en dyktig leder som skal lede et av våre flotte anlegg inn i en spennende tid for norsk reiseliv, sier administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.
– Overgangen fra å være en gjestegård til et flott havhotell har krevd utallige timer med innsats. Vi har hevet standarden på hotellet flere hakk, og nå ser jeg virkelig frem til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle det. Vi skal være et foretrukket reisemål for både lokale og tilreisende gjester, sier Henrik Kavli.
Elsket av gjestene
At Hustadvika Havhotell har falt i smak hos de besøkende, blir tydelig reflektert i tilbakemeldingene fra gjestene.
– Vi har lenge hatt som målsetting å ha en service som legges merke til av alle våre gjester fra inn- og utland. Det er et mål som gjør at vi hver dag hele året skal yte det lille ekstra, sier Kavli og fortsetter:
– Vi jobber hardt med å stadig forbedre kvaliteten i alt vi tilbyr ved Havhotellet. Fra servicen vi yter, kvaliteten på maten vi serverer og til de fantastiske naturopplevelsene som omgir oss. Hustadvika Havhotell skal være et sted med autentisk og lokal hjemmelaget mat til frokost, lunsj og middag, alltid med fokus på bærekraft i alle ledd. Og selvfølgelig, ønsker vi å skape magiske øyeblikk som gjør at våre gjester ønsker å komme tilbake..
– Her vil våre gjester kunne nyte en fantastisk 4-retters middag i restauranten etterfulgt av den storslagne opplevelsen ved å se solnedgangen over havet. Enten de velger å nyte den fra svabergene langs kysten eller inne i loungen “Utsikten”. Eller de kan oppleve det magiske fargespillet når nordlyset danser over himmelen i vinterstid.
Kortreiste råvarer og lidenskap
Å foredle kortreiste råvarer til uforglemmelige måltid gjennom hjemmelagde mat, servert med stolthet er en av havhotellets viktigste merkevarer.
Dette arbeidet ledes av Henrik Siversson, som i sommer kom til Hustadvika Havhotell etter å ha jobbet ved en rekke restauranter både i Norge og internasjonalt.
– Målet vårt er å skape et unikt sted for god mat ute ved havet. I mine 20 år i bransjen har jeg samlet inntrykk fra fem forskjellige land, og nå har jeg tatt det aller beste fra min lange kulinariske reise for å forme matkonseptet ved Hustadvika Havhotell. Alt vi serverer her er laget på stedet, og hvert element på tallerkenen har en dypere hensikt enn bare å mette sulten. Mat og drikke bringer folk sammen og beriker hvert eneste øyeblikk hos oss slik at det føles som en fantastisk og varig opplevelse, uttaler Henrik Siversson med entusiasme.