Vi var først i Norge i 2004 med kokk i bufféområdet  nå har vi fem kokker som tilbereder frokost foran gjestene. Vi satser på personlig service, og det at våre ansatte jobber foran gjestene skaper en unik kontakt mellom kokk og frokostgjest. I tillegg har vi en stor egenproduksjon på hotellet med deilige frokostprodukter sier administrerende direktør ved Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde.
At kokkene ved Rica Nidelven Hotel er dyktige, levner det nylig avholdte norgesmesterskapet i kokkekunst liten tvil om. Hele fem av 12 kokker i finalen har sitt daglige virke på hotellet. Norgesmesterskapet ble for øvrig vunnet av Thomas Borgan, kjøkkensjef ved Rica Bakklandet Hotel, Rica Nidelvens søsterhotell i Trondheim.
 Glade kokker lager god mat, og våre kokker blir glade av å lage skikkelig mat fra grunnen av. For eksempel graver vi vår egen laks som vi serverer til frokost med vårt hjemmelagde knekkebrød. Og sennepssausen  hjemmelaget den også! framholder en fornøyd Gjerde.
Som kanskje landets eneste hotell har også Rica Nidelven Hotel ikke bare én, men fire baristaer til stede under frokostserveringen som tilbereder kaffe eller te akkurat slik frokostgjestene ønsker.
Omfattende konkurranse
Om lag 500 hoteller er blitt vurdert av teknisk arrangør Haugen-Gruppen gjennom årets fem første måneder i «Twinings Best Breakfast». 19 fylkesvinnere og 14 finalister ble nominert før sommeren. De to siste månedene har finalejuryen så besøkt alle finalistene gjennom flere uanmeldte besøk på hvert hotell for å komme frem til det endelige resultatet.
 Frokosten har i en årrekke vært et av Rica Hotels viktigste områder for å skape de gode gjesteopplevelsene som vi er så kjent for, sier konsernsjef i Rica Hotels, Fredrik Utheim.
På samtlige Rica-hoteller tilbys gjestene en sunn, variert og næringsrik «God morgen»-frokost utviklet i samarbeid med ernæringsfysiologer ved Olympiatoppen. Sammen med dyktige leverandører har hotellkjeden sørget for at frokostgjester kan velge mellom sunne og innovative produkter som varmrøkt laksefilet med sesam og wasabi, solbærmarmelade med vanilje, mango- og papayasalat med chili og vitaminrike «shots» av ferskpressede frukt- og grønnsaker.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 03.10.2012 klokken 07.05