Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden.
Tidligere er det kun Eivind Hellstrøms Bagatelle blant norske restauranter som har hatt to stjerner i den prestisjefylte guiden.
 Vi er veldig overrasket og selvfølgelig veldig glade. Vi vet at vi har hatt besøk og vi har selvfølgelig vært spente på resultatene av besøkene. Det ligger i kortene at vi har jobbet for to stjerner, men vi hadde aldri trodd at vi skulle få to stjerner så fort, sier Maaemos restaurantsjef Niklas Johanson til Dn.no.
En høyst uvanlig prestasjon
 Det er veldig sjelden at en restaurant får to stjerner i ett jafs. Slikt skjer kun i Frankrike eller New York, når kjente navn som har trestjernesrestauranter fra før av, åpner en ny avdeling av restauranten i en annen by. Det har aldri skjedd i Skandinavia, sa Hellstrøm til Nrk.no tirsdag.
Restauranten Noma i København ledet av René Redzepi var først til å markere seg internasjonalt med økologisk, nordisk mat slik Maaemo også har gjort. Noma har allerede to Michelin-stjerner, og håpet i år på å få den tredje, men det skjedde ikke.
Flere norske stjernerestauranter
Fire norske restauranter er tildelt totalt fem stjerner i årets utgave. I tillegg er tre restauranter denne gangen tildelt utmerkelsen Bib Gourmand  merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris. Stjernene som deles ut baseres kun på maten som serveres, i tillegg viser bestikksymboler bedømmelse av miljø, service med mer.
Norske restauranter med stjerne i Guide Michelin Main Cities of Europe 2012:
To stjerner: Maaemo (Ny)
En stjerne: Bagatelle (Ny), Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate
Bib Gourmand: Lille B (Ny), Restaurant Eik og Oro Bar & Grill
Dette betyr at Lars Erik Underthun hos Feinschmecker mister stjernen etter å ha hatt den i 19 år.
Terje Ness, som tidligere har hatt Michelin-stjerner på Oro og Haga Restaurant, åpnet i fjor høst restauranthuset Onda på Aker Brygge sammen med Rune Pal. Ness gikk høyt ut og sa at Onda skal bli Oslos beste restaurant med to stjerner i Michelin-guiden før maten kom på bordet. Foreløpig må Ness og Pal nøye seg med null.
Restaurantens minimumskrav om minst fire personer på bordet og omsetning på minst 3000 kroner per gjest har også vekket oppsikt.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 15.03.2012 klokken 07.05