– De nordiske landene har en uvanlig rik matkultur og et bredt sortiment av lokale råvarer som sammen med en unik matlagingsstil kombinerer kvalitet og kompetanse. Med et variert utvalg av restauranter i regionen kan vi via Bib Gourmand og stjernemerkete restauranter tilby våre lesere en variert gastronomi uansett budsjett, smak eller ønsker. Det finnes også potensial for å legge til nye byer i den nye, nordiske guiden i fremtiden, sier Michael Ellis, Direktør for Guide Michelin.
I Oslo er Ylajali og Fauna de nye stjernerestaurantene. Maaemo har fortsatt to stjerner. I den nye Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2014 får Oslo 6 stjerner, fordelt på 5 restauranter.
Norske restauranter med stjerne i Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2014:
To stjerner: Maaemo
En stjerne: Bagatelle, Statholdergaarden, Ylajali (Ny) og Fauna (Ny)
Bib Gourmand: Lille B, restauranteik og Oro Bar & Grill
3.800 hoteller og restauranter i 44 byer i 20 land
Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet og sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.
Guiden presenterer et utvalg hoteller og restauranter i alle komfort- og prisklasser i 44 byer i 20 europeiske land. Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2014 omtaler hele 1562 hoteller og 2285 restauranter. Utvalget av restauranter omfatter 279 som viser Bib Gourmand-piktogrammet for meget bra valuta for pengene, 15 er tildelt tre stjerner, 81 har to stjerner og 349 restauranter har fått en stjerne.
Michelins forskjellige guider er nå også tilgjengelige på nettstedet Viamichelin.com, som har over 400 millioner besøkende årlig. Papirutgavene kom ut i et opplag på over en million eksemplarer i fjor.
For ytterligere informasjon:
www.michelin.no/om/guide-michelin