Fullsatt ved X 2000-premièren til Oslo

Idag var det première for SJs satsning på hurtigtog Stockholm-Oslo.

0

Premièretoget ble mottatt med pomp og prakt på Oslo Sentralstasjon, der de reisende på det fullsatte toget ble møtt av representanter fra norsk politikk og næringsliv, ledsaget av hornorkester og forfriskninger.

Klokken 10.28 rullet X 2000-toget fra Stockholm inn på perrongen på Oslo Sentralstasjon. Både de reisende på toget og de ventende på plattformen viftet med svenske og norske flagg til tonene av Jernbaneverkets eget hornorkester.

SJs administrerende direktør Crister Fritzson steg av toget aller først og ble mottatt av blant andre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, trafikkdirektør i Jernbaneverket Bjørn Kristiansen og Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo. Etter noen inledende ord knøt Crister Fritzson og Ketil Solvik-Olsen sammen et norsk-svenskt bånd for å markere innvielsen av hurtigtogforbindelsen.

– Jeg har virkelig sett frem mot denne dagen, og det var fantastisk å bli møtt av alle glade nordmenn og festligheter på perrongen! Endelig kan vi gi den viktige forretningsforbindelsen mellom Sverige og Norge et miljøriktig alternativ som fullt ut konkurrerer med flyet, sier Crister Fritzson om satsningen.

Med start den 10. august trafikkerer flaggskipet X 2000 strekningen Oslo–Stockholm med stopp i blant annet Karlstad og Arvika. Reisetiden forkortes fra dagens seks timer til cirka fire og en halv time. Antallet avganger øker fra dagens to InterCity-tog til tre avganger med hurtigtoget X 2000. Hurtigtoget skal ta markedsandeler fra flyet, og antall reisende på strekningen skal etter planen øke med 20 prosent.

Fakta om X 2000
SJs X 2000-tog tilbyr reiser med høy komfort. I 1. klasse inngår wifi, frokost som serveres ved sitteplassen, varm drikke, frukt og dagsaviser, samt tilgang til SJs lounge på Stockholms Centralstation. Ombord finnes også 2. klasse med blant annet gratis høyhastighetssurfing, mulighet til forhåndsbestilling av frokost, bistro med mat og drikke.

Share.

About Author

Comments are closed.