I fjor sommer registrerte selskapet en økning i antallet fulle passasjerer på sine flyvninger, og flere av disse skapte problemer for mannskapene om bord. På grunnlag av dette ønsker å SAS i innføre nye retningslinjer for å begrense mengden av øl, vin og sprit som fortæres på flyene.
– Uten å gå i detaljer hadde vi flere tilfeller av fyll som skapte problemer i fjor, forklarer samfunnskontakt Malin Salander i SAS Sverige.
Hun understreker at det ikke er snakk om regler hugget inn i stein, snarere retningslinjer som mannskapene kan trekke veksler på når passasjerene blir for fulle og på dette grunnlag kan nektes mer servering.
– Fyll kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. I tillegg ønsker vi å sikre at våre andre passasjerer har det fint om bord og ikke blir plaget av berusende mennesker, sier Salander.
Retningslinjene gjelder passasjerer på SAS Plus-billetter, som inkluderer mat og drikke, i tillegg til SAS Go.