Det finnes ingen hemmeligheter bak suksessen. Lærlingenes utvikling handler om menneskebygging, interesse og hardt arbeid. Etikk, folkeskikk og motivasjon er avgjørende i Statholdergaardens arbeid hvor læringene får en bøtte med ansvar fra første dag, sier Bent Stiansen.
Kompetanseprisen er en anerkjennelse for godt utført arbeid innen rekruttering, utdanning og kompetanseutvikling i reiseliv og matindustrien. Statholdergaarden representerer yrkesstolthet og kvalitet i restaurant og matbransjen og kan vise til årelang opplæring av lærlinger i et positivt og utviklende arbeidsmiljø.
I dag har Statholdergaarden om lag 40 ansatte og 15 lærlinger. En av restaurantens tidligere lærlinger sier at lærlingene er en stor del av denne bedriften og de får all den støtte de kan tenke seg. Dette er drømmestedet for enhver kokkelærling med ambisjoner.
 Šdrive restaurant handler ikke alltid om høyest profitt, men å la ungdommen utforske egne ferdigheter og råvarer i den virkelige verden av kunder, sier Bent Stiansen.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 30.10.2012 klokken 06.20