207 spisesteder deltok i Ganefart 2010, og nesten 3000 tips kom inn om spisesteder fra hele landet. I slutten av september var åtte regionvinnere klare, og i går kom altså den endelige vinneren. Slik lyder juryens begrunnelse:
 Årets Ganefart-vinner er tydelig kvalitetsbevisst. Fra kjøkkenet kommer de lekreste hjemmelagde retter, råvarenes kvalitet er utsøkt og kjøkkensjefen viser med stolthet fram hvem som er leverandører. Her nevnes den gården eller produsenten råvarene kommer fra, på menyen. Årets vinner er et godt eksempel for mange, og vil være noe å strekke seg etter for andre spisesteder.
 Årets vinner integrerer mat og reiseliv, her er eksempelvis vilt på menyen og mulighet for jakt og fiske er et tilbud til gjestene. Spisestedet befinner seg i et hotell, og aktivitet der skaper ringvirkninger for andre aktører, heter det videre i begrunnelsen.
Lokal tilhørighet
Gjester kan kjøpe matvarer fra Fjordameny på stedet. Kjøkkensjefen betaler også mer for det lokale kjøttet enn vanlig for å sikre seg gode produkter til riktig tid. Stedet var regionsvinner i 2008.
Ganefart er et samarbeid mellom landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge. Konkurransen arrangeres annethvert år, første gang i 2006.
Årets jury bestod av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Kathrine Kleveland fra Norges Bygdekvinnelag, direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge og kokk Charlotte Mohn.
Les også om de andre finalistene.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 28.10.2010 klokken 09.40