– En tradisjonell veikro som serverer smakfull mat og er stolt og tro mot lokal tradisjon, sa statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på konferansen Mat og reiseliv på Røros 22. oktober.
– Dette er det største som har skjedd meg rent faglig, sier Inger Berg. Hun er svært stolt og fornøyd over å vinne årets Ganefartpris på kr. 50.000,-. Det varmer sikkert ekstra godt å høre at ca. 180 av de rundt 2000 innkomne tipsene fra publikum om gode spisesteder, fremhevet Ingers Kro.
Konkurransen Ganefart er et samarbeidsprosjekt mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag. I alt 173 spisesteder utenfor de store byene meldte seg på. “Ganefart-Norge” er delt inni 8 regioner, og det ble kåret en vinner i hver region. Juryene skulle legge vekt på bruk av lokale råvarer, tradisjonsmat, kunnskap om historie bak maten, smak og gjestfrihet. Konkurransen om den nasjonale prisen stod mellom de 8 regionvinnerne, og den nasjonale juryen kåret Ingers Kro som vinner. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk var leder av den nasjonale juryen.
“Ingers kro er et sted der folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. Kroa fremstår som en tradisjonell veikro som er stolt og tro mot lokal tradisjon. De går ikke på akkord med dette.
Gjennom konkurransen Ganefart 2008 er ønsket å synliggjøre norsk mat fordi vi er stolte av den og fordi den smaker fortreffelig. Ganefart ble første gang arrangert i 2006, og da vant BIOS Café på Storslett i Troms. Konkurransen inngår som en vesentlig del av prosjektet “Smaken av Norge” som blant annet har som formål å fremme norsk matkultur.
Kilde: Regjerningen.no