Sterk tro på bygdeturismen

Internasjonal finanskrise har ikke svekket fremtidstroen på norsk bygdeturisme og gardsmat. Tvert imot – optimismen er påfallende stor i næringen.

0

Ikke mindre enn 70 prosent av de spurte er svært eller ganske optimistisk til framtiden, viser en spørreundersøkelse interesseorganisasjonen Hanen har gjennomført blant sine nærmere 500 medlemsbedrifter, melder Ntb.

Hanen er en paraplyorganisasjon for hovedsakelig småbedrifter innen bygdeturisme, gardsmat og innenlandsfiske i Norge.

– Det kan virke overraskende for mange, men vi er ikke så overrasket over optimismen. Det er stor tro innen «bransjen» på fremtiden, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen, til Ntb.

Onsdag presenterte han katalogen Norske bygdeperler 2012/2013, som på norsk, engelsk og tysk viser hva Bygde-Norge har å by både hjemlige og utenlandske turister. Her lokkes det med unike historier – natur, kultur og mennesker på nært hold.

Den økende optimismen, finanskrise til tross, tilskriver Hanen-sjefen det faktum at Norge bare i liten grad har vært berørt og at småskalabedriftene gjerne henvender seg til det nasjonale og lokale markedet.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 19.01.2012 klokken 09.25

Share.

About Author

Comments are closed.