SAS flyr mot minus likevel

Konkursen i det spanske flyselskapet Spanair fører til at SAS får et negativt resultat for 2011, varsler det skandinaviske flyselskapet. Hvor mye minus, får vi vite onsdag i neste uke.

0

I en pressemelding mandag skriver SAS at Spanair-konkursen gir nedskrivninger på totalt 1,7 milliarder svenske kroner som påvirker resultatet for 2011. Ifølge SAS-ledelsen kommer resultat før skatt for 2011 til å bli negativt på grunn av effektene av konkursen, melder Ntb.

Les også: SAS har tapt milliarder på Spanair.

SAS forventer imidlertid et marginalt positivt resultat før engangsposter, slik som Spanair-konkursen, i hele 2011. SAS legger fram resultatet onsdag 8. februar.
 
Spanair ble dannet i 1986 og har hatt 15 prosent av det spanske markedet. På det meste hadde selskapet en markedsandel på 25-30 prosent. Det har om lag 2000 ansatte.

Eierskapet i det spanske selskapet har kostet SAS svært dyrt, og i 2009 solgte SAS ned sin majoritetspost til 10,9 prosent.

Spanair har ikke hatt direkte ruteavganger fra Gardermoen, men flyr norske charterturister for selskapene Ving, Star Tour og Apollo. SAS sa før helgen at selskapet så langt det kan, vil hjelpe reisende som rammes av Spanairs innstilte avganger.

De tre charterselskapene har til nå brukt Spanair-fly til tre ukentlige flyginger fra Bodø, Tromsø og Evenes til Gran Canaria. Selskapene jobber nå med å finne alternative flyløsninger.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 31.01.2012 klokken 11.00

Share.

About Author

Comments are closed.