Ryanair løfter Hertz på Rygge

Ryanairs voldsomme trafikkøkning på Moss lufthavn Rygge sender også leiebilselskapet Easy Rent, som driver Hertz Bilutleie, rett til himmels.

0

Selskapet, som har fem avdelinger i Østfold, økte omsetningen med over 80 prosent fra 2009 til 2010. I fjor roet markedet seg noe, og omsetningen endte på 27 millioner kroner – 50 prosent opp fra 2009, melder Moss Avis.

Bredere kundegrunnlag
Mens det tidligere var verkstedkunder som i hovedsak utgjorde kundemassen, er det nå forretnings- og feriefolket som lander på Moss lufthavn Rygge, som skal ha seg leiebil.

– Vi har kunder i alle kategorier med alt fra forretningsfolk som skal cruise Norge rundt på fire dager til folk som trenger bil for kjapt å komme seg inn til Oslo eller Elverum, sier Easy Rents daglige leder og partner, Anne-Lene Paulshus Vold til Moss Avis.

Det er store avtaler Ryanair har inngått med internasjonale firmaer om bruk av Hertz, som har generert den voldsomme økningen for Easy Rent.

En flåte på 400 biler
Den muligheten har Anne-Lene Paulshus Vold ikke latt gå fra seg. Det er hun som har bygget opp virksomheten som i dag omfatter 12 ansatte og en bilpark på ikke mindre enn 400 biler. Halvparten av bilparken – altså 200 biler – befinner seg på flyplassen når det er sommer og høysesong.

Totalt hadde Easy Rent i fjor 70 000 utleiedøgn, noe som gjør selskapet til en klar ener i fylket.

Nå ønsker ikke selskapet å stoppe ekspansjonen ved fylkesgrensen. Nylig overtok Easy Rent Hertz bilutleie på Ski. Gjennom det oppkjøpet skal hele Follo-regionen kapres.

– Vi skaper et sammenhengende marked fra Svinesund til Oslo syd, kommenterer Morten Brønstad, styreleder i selskapet.

Follo-satstingen vil trolig bety en ytterligere vekst på 20–30 prosent i år.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 22.01.2012 klokken 16.20

Share.

About Author

Comments are closed.