Planlegger ny alpingigant

Myrkdalen sikter mot å bli storebror i Hordaland og blant de største i landet. Men det er på Kvamskogen de tjener mest penger.

0

– Målet vårt er å bli blant de fire, fem største anleggene i Norge. Vi har potensial til det, sier Jon Ivar Norheim, daglig leder i Myrkdalen Fjellheisar, til Aftenposten.no.

Det er nesten dødt løp mellom alpinanlegget i Bavallen på Voss og konkurrenten i Myrkdalen i konkurransen om hvem som er det største alpinanlegget i Hordaland. Anlegget i Bavallen omsatte for 1,1 millioner mer enn hva man gjorde i Myrkdalen i 2010.

Regnskapstallene for 2011 er ikke klare ennå, forteller Aftenposten.no, men beretningene er like. Fjoråret var en liten nedtur for alpinanleggene, blant annet på grunn av en elendig påske.

– Men starten på 2012 har vært kjempebra. Sammenlignet med januar i fjor, har vi gått fra 13 000 til 23 000 gjester. Jeg opplever det slik at Voss er på vei tilbake til gammel storhet, sier daglig leder Jan Einar Thorsen i Voss Resort Fjellheisar til Aftenposten.no.

Gigantisk økning i Myrkdalen
Alpinanlegget i Myrkdalen startet opp i 2003. Uten at det har gått hardt ut over de andre skitrekkene i fylket, har Myrkdalen økt sin omsetning fra 1,2 millioner kroner i omsetning det første året til 20 millioner kroner i 2010. Planen er å vokse videre.

1. desember åpnes nytt hotell til 200 millioner kroner i Myrkdalen, og etter det er planen å utvide med flere heiser og leilighetsbygg. Eierne har så langt ikke tatt ut noe utbytte, alt er blitt reinvestert. På sommeren drives Fjellandsbyen i Myrkdalen også stort. Da kommer turistene fra utlandet.

– Vi har truffet godt med den typen anlegg vi tilbyr. Det var nytt med dette på Vestlandet, så i samme periode ting har stagnert på Østlandet, har vi hatt vekst, sier Norheim som blant annet tilbyr leiligheter til fjells.

Tjener mest penger i Eikedalen
Voss har mest fart i utbyggingsseilene, men det er på Kvamskogen de største pengene tjenes. Eikedalen hadde det største overskuddet blant de lokale alpinanleggene med et resultat før skatt på 2,4 millioner kroner i 2010. Mye fint vær, og mange dagsturer fra Bergen får æren for det.

– Starten på denne sesongen har også vært veldig bra. Akkurat nå er dette en fin bransje å være i, sier Fredrik Tønjum, daglig leder i Eikedalen skisenter.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 31.01.2012 klokken 10.10

Share.

About Author

Comments are closed.