Norwegian – Årets utfordrer i Finland

Reiselivsjournalistene i The Finnish Guild of Travel Writers har kåret Norwegian til årets utfordrer fordi selskapet har snudd opp ned på hele den finske transportindustrien.

0

– Med sine lave priser har Norwegian virkelig fått finnene til å fly. Ikke bare har passasjerer fra konkurrerende flyselskaper strømmet til Norwegian, men selskapet har også lykkes med å tiltrekke seg en helt ny passasjergruppe, de som tidligere har valgt tog. Norwegian har utfordret med priskonkurranse i et land som tidligere har hatt høye billettpriser med tog eller fly, sier Eero Nokela, styreleder for The Finnish Guild of Travel Writers.

– Prisen betyr mye og inspirerer oss til å gi finnene enda flere nye ruter og flyreiser med kvalitet til en lav pris. Vi åpnet base i Finland i slutten av mars i fjor og hadde nærmere en million passasjerer i oppstartsåret, noe vi er svært godt fornøyd med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Den første finske halehelten
Norwegian lanserte i går også den første finske halehelten, nasjonalpoeten Johan Ludvig Runeberg, som vil komme på halen på ett av Norwegians fabrikknye Boeing 737-800. Flyet blir levert i mars og er ett av i alt 13 nye fly selskapet får levert i år.

Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) var forfatter, journalist og regnes som Finlands nasjonalpoet. Mange av hans dikt beskriver den finske naturen og det finske folket. Et av hans mest kjente verk, diktsamlingen «Fenrik Ståls segner», beskriver hendelser fra krigen i 1808-09. Samlingen er oversatt til mange språk og første og siste vers er blitt tonesatt og ble senere Finlands nasjonalsang.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 20.01.2012 klokken 10.55

Share.

About Author

Comments are closed.