Mer Hurtigruten på tv

Mer enn tre millioner fulgte hurtigrutereisen fra Bergen til Kirkenes i fjor sommer. Nå mønstrer NRK på igjen. Denne gangen på verdens eldste hurtigruteskip – Nordstjernen.

0

Den 17. mars legger Nordstjernen ut på sin aller siste tur som hurtigrute. Reisen går fra Kirkenes til Bergen, og når den legger til kai i Bergen 22. mars går den inn i historien som den hurtigruta som har seilt lengst av alle hurtigruteskip.

Nordstjernens siste reis blir mulig å se på NRK. Et team skal følge båten hele veien fra Kirkenes til Bergen. Underveis skal de tegne et bilde av skipets historie, passasjerene som alltid kommer tilbake og mannskapet som har båten kjær.

Programmet kommer til å bli vist på NRK i løpet av 2012, som en 40 minutter lang dokumentar.

Populært skip
Mange av de som elsker å reise med hurtigruten vil få med seg den siste turen i mars. Allerede nå er nesten alle lugarene utsolgt, noe som er uvanlig for årstiden å være.

Nordstjernen er flere ganger blitt forsøkt tatt ut av drift, men hele tiden kommet tilbake.

Mange har håpet at Hurtigruten ville beholde Nordstjernen som verdens eldste hurtigruteskip. Men selskapet har verken organisasjon eller økonomi til å ta vare på et ekstra skip.

Båten har vært i god stand, og den er altså populær blant reisende. Men nå er det slutt. Det kjente skipet blir ikke å se mer langs leia.

Har du bilder?
NRK ønsker å komme i kontakt med folk som har reist med båten, og en eller flere ganger brukt kameraet ivrig. Spesielt de første tre tiårene er interessante.

Nordstjernen ble bygget i Hamburg for Bergenske Dampskibsseskap i 1956. Vinteren for 56 år siden, la den fra kai og ut på sin første reis mellom nord og sør. Og siden da har den vært et kjærkommet syn for folk langs kysten av Norge. Siden første tur i 1956 har flere millioner mennesker reist med Nordstjernen, og mange har vært ivrige amatørfotografer.

Mange har jobbet om bord på denne båten, og kanskje har du liggende en gammel smalfilm-rull fra en reise med nettopp den båten. I så fall ønsker NRK å komme i kontakt med deg.

Se på loft og kjellere, kanskje ligger det en skatt der. Da ønsker NRK at du henvender deg til helge.lyngmoe@nrk.no eller telefon 75 50 57 00.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 27.01.2012 klokken 16.00

Share.

About Author

Comments are closed.