Lederflukt fra First-kjeden

Store deler av ledelsen i Asmund Haares First Hotels har sagt opp jobbene sine midt i en kritisk periode for kjeden, de aller fleste uten å ha noen ny jobb å gå til. Udramatisk, sier Haare selv.

0

Haares høyre hånd, konserndirektør Charles Løfwander, har nylig sagt opp. Det samme har HR-direktøren i Norge, HR-direktøren i Sverige, HR-direktøren i Danmark, direktøren for First i Sverige og lønningsdirektøren for Norge, Sverige og Danmark, melder Finansavisen.

Dette skjer i en tid hvor konsernet står foran et betydelig låneforfall som det ennå ikke er funnet noen løsning på. Alle First-lederne har sagt opp uten å ha noen ny jobb å gå til, bortsett fra Sverige-sjefen som har meldt overgang til tilsvarende stilling i Petter Stordalens Choice-kjede.

Oppsigelsene kommer rett etter at toppsjefen for First Hotels, Helge Krogsbøl, sa opp jobben etter mindre enn et år i stillingen – også han uten noen ny jobb å gå til. Årsaken skal ha vært uenighet om strategi.

Les også: Krogsbøl går fra First Hotels.

Asmund Haare ønsker ikke å uttale seg til Finansavisen om bakgrunnen for at så mange av lederne hans har sagt opp jobbene sine i løpet av kort tid. Og han hevder det ikke påvirker arbeidet med konsernets refinansiering.

– Eiendomsselskapet har samme ledelse som tidligere, sier han til Finansavisen.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 25.01.2012 klokken 10.50

Share.

About Author

Comments are closed.