Kjos som flymegler

Når Norwegian nå sikrer seg 372 nye fly fra 2016, betyr det også at selskapet vil bli en betydelig selger av fly. Både fly som byttes ut, og fly Norwegian likevel ikke trenger.

0

– Det er ikke gitt at Norwegian kommer til å overta alle flyene de har bestilt. De har simpelthen stilt seg først i køen for å kjøpe nye fly, sier flyanalytiker Ole Kirchert Christensen i Travelbroker til Aftenposten.

Les også: Rekordordre fra Norwegian.

Christensen framholder at Boeing begynner å få det stramt i produksjonen, siden mange ordre er kommet inn i det siste. Sist sommer bestilte American Airlines 300 fly. Disse avtalene kan bidra til å støvsuge markedet for attraktive fly for lavprisselskaper, skriver Aftenposten.

Det at andre selskaper kan trenge fly, og at Norwegian har fått rabatt på flyene de kjøper, kan gjøre det lettere for selskapet å betale – eventuelt selge de nye flyene med gevinst.

– Norwegian kan selge flyene og lease dem tilbake hvis de skulle få problemer med å finansiere dem, framholder flyanalytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities til Finansavisen.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 27.01.2012 klokken 16.45

Share.

About Author

Comments are closed.