Braathen kjøper mer i Sverige

Det norske investeringselskapet Braganza, som eies av Per G. Braathen med familie, kjøper 51 prosent av Göteborg-baserte Iceland Explorer og 75 prosent av Cruise Selection Sweden.

0

Selgere i de to reisearrangørene er ledelse og ansatte som også skal drive virksomhetene videre.

Med dagens kjøp har Braganza eierskap i syv skandinaviske reisearrangører med en forventet samlet omsetning i 2012 på NOK 280 millioner kroner. I tillegg eier Braganza blant annet Ticket Leisure Travel og majoriteten av hotelleverandøren SunHotels.

– Vi kjøper oss inn i to reisearrangører med meget dyktig ledelse, virksomhetene er lønnsomme og viser sterk vekst. I tillegg utnytter de nettet effektivt. Det er slike selskaper og personer vi ønsker å satse på, sier Per G. Braathen.

Iceland Explorer, som ble startet av Susanne Sävenholt og Jon Tormodsson i 2007, omsatte reiser for SEK 24 millioner kroner i 2011. Selskapet har tre varemerker: Iceland Explorer, America Explorer og Irland Explorer. Selskapet har en sterk posisjon i markedet for reiser til Island. Satsingen på USA og Nord-Amerika viser god vekst og Irland er en lovende nisje for selskapet.

Cruise Selection, som også ble startet i 2007, omsatte reiser for SEK 12 millioner i 2011. Selskapet er spesialist på cruise i Karibia, Middelhavet og Atlanterhavet.

Jon Tormodsson og Susanne Sävenholt vil lede virksomhetene videre. Gunnar Grosvold blir ny styreformann i de to selskapene. Göran Grell går også inn som Braganza-representant i de to styrene.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 01.02.2012 klokken 11.45

Share.

About Author

Comments are closed.