Det er blitt klart at hensynet til partenes offentlige interessenter ikke er tilstrekkelig til forsoning med hverandre eller de målene som BAE Systems og EADS har etablert for fusjonen, heter det i en felles uttalelse fra selskapene ifølge E24.no.
Selskapene omsatte til sammen for 540 milliarder norske kroner i 2011, og har tidligere blant annet samarbeidet om Eurofighter og MBDA-missilene. Avtalen ville sikret en forsvars- og luftfartsgigant med drift over hele USA, Europa og Saudi-Arabia.
Forhandlet i oppoverbakke
Det var forventet at den foreslåtte sammenslåingen ville møte motstand i Frankrike, som eier 15 prosent av EADS, og den tyske regjeringen, som har 22,35 prosent av EADS-eier Daimler og tilhørende stemmerettigheter.
 Selskapene hadde blitt enige om hvordan de skulle håndtere situasjonen, og hvilken strategi de ville føre, og selv hvor deres utbyttenivå ville ligge, sier en forsvarsindustrikonsulent som råder BAE på flere spørsmål, herunder denne transaksjonen, Loren Thompson, til Washington Post.
 De klarte bare ikke å få klarsignal fra franske og tyske myndigheter, legger hun til.
En eventuell sammenslåing av Europas største forsvar- og romfartsentrepenører ville blitt den største siden fusjonen mellom Boieng og Lockheed Martin i 1997, og muligheten for en så stor utenlandsk entreprenør var gjenstand for bekymring i Pentagon, ifølge Washington Post.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 11.10.2012 klokken 20.30