Truer med stans av hurtigtoget

Svenske SJ truer med å legge ned den populære hurtigtoglinjen mellom Stockholm og Oslo. Årsaken er at arbeidet med banen på norsk side drar ut i tid.

0

Da SJ satte inn X2000-toget mellom de to skandinaviske hovedstedene for to år siden ble reisetiden kortet ned med omlag fem timer, med den følge at passasjertallet allerede første året ble doblet.

Bane Nor, som håndterer infrastrukturen knyttet til det norske jernbanenettet, har imidlertid varslet at oppgraderingen av linjen mellom Kongsvinger og Lillestrøm blir utsatt. Det skyldes ifølge dem mangel på penger. Arbeidet kommer trolig ikke i gang før tidligst i oktober neste år, ifølge Svenska Dagbladet (SvD).

Det har fått SJ til å reagere, som truer med å sette inn sine gamle tog og heller bruke X2000 på andre strekninger der de kan utnyttes bedre.

Slik saken står nå vil det ta fire år før hurtigtogene kan gå som normalt igjen, noe SJ mener er alt for lang tid, og truer med å legge ned hele hurtigtogprosjektet.

– Vi skulle kunne overvintre i to år, men ikke mer, sier Anders B. Larsson i SJ til SvD.

– Holder Bane Nor seg til de nye planene flytter vi X2000 til andre strekninger og setter vanlige loktog på ruten til Oslo igjen. Det vil selvsagt innebære en kraftig nedgang i trafikken av forretningsreisende, sier Larsson.

Share.

About Author

Comments are closed.