Totalt leverer MSC Cruises kommende LNG-drevne cruiseskip

MSC Cruises og Total har inngått en forsyningsavtale på omtrent 45 000 tonn per år med flytende naturgass (LNG) til MSC Cruises kommende LNG-drevne cruiseskip.

0

– Denne avtalen representerer et ytterligere steg i vår pågående reise mot kontinuerlig reduksjon av vårt miljøavtrykk, som LNG for tiden er en avgjørende komponent for. Når vi forbereder oss på å lansere vårt første av tre kommende LNG-drevne cruiseskip i 2022, har vi gjennom denne nøkkelavtalen nå sikret bensinstøtten til våre nyeste generasjon og mest miljøavanserte skip i Middelhavet, sier MSC Cruises styreleder.

Brukt som marint drivstoff reduserer LNG utslipp fra skip kraftig, noe som resulterer i en betydelig forbedring av luftkvaliteten, spesielt for lokalsamfunn i kystområder og havnebyer. Denne avtalen påvirker derfor ikke bare stedet hvor LNG-bunkring vil finne sted, Marseilles, men også alle havnene der cruiseskipene vil anløpe rundt Middelhavet fremover.

MSC Cruises LNG-drevne skip vil være blant de mest teknologisk avanserte cruiseskipene i verden, og bringe en rekke miljøinnovasjoner til markedet. Viktigst blant disse er et 50 kilowatt LNG-drevet solid oksid drivstoffcelleteknologi-prosjekt som gir et potensiale for å redusere klimagassutslipp med ytterligere 25% sammenlignet med en konvensjonell LNG-motor.

Total vil bunkre MSC Cruises LNG-drevne cruiseskip som seiler på middelhavsruter ved overføring fra skip til skip, ved å bruke sitt andre LNG-bunkerfartøy som for tiden er under bygging. Dette fartøyet vil oppfylle de høyeste tekniske og miljømessige standardene, ved selv å bruke LNG som fremdrivningsbrensel og integrere en fullstendig omlufting av avkokingsgassen.

 

Share.

About Author

Comments are closed.