Omstillingsordningen for reiselivet forsterkes og utvides

Omstillingsordningen for reiselivet skal forsterkes ytterligere, og det blir en egen utlysning for eventbransjen, lover statsminister Erna Solberg.

0

Det kom fram under statsministerens redegjørelse for Stortinget mandag at Fremskrittspartiet tilsynelatende har fått gjennomslag for sitt ønske om en kraftigere omstillingsordning for bedrifter i event- og reiselivsbransjen.

– Regjeringen vil forsterke omstillingsordningen for reiselivsbransjen ytterligere og vil komme med en egen utlysning for eventbransjen med underleverandører, sa Erna Solberg.

Virke Reiseliv sier til NTB at de er glad for at regjeringen har lyttet til Virkes innspill om å videreføre og forsterke omstillingsordningen rettet mot reiselivet og eventbransjen.

– Dette er riktig medisin til riktig tid. Det blir nå viktig at det kommer nok penger når ordningen forsterkes. Ordningen er sterkt underfinansiert, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.

– Så vidt vi kjenner til er det søkt om over 800 millioner mer fra virksomhetene enn det har vært midler til i de to første rundene og det er nå behov for om lag 1 milliard kroner i friske midler. Disse midlene vil bidra til aktivitet, forhindre konkurser og redde arbeidsplasser, sier Bergmål.

Hun sier midlene også vil bidra til at norsk reiseliv kan styrke sin konkurransekraft, fordi virksomhetene får mulighet til å utvikle nye produkter og tjenester tilpasset tiden etter korona.

– Dette er et avgjørende tiltak når vi nå skal restarte reiselivet, sier lederen.

(©NTB)

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »