Milliardunderskudd for Norwegian

Norwegian gikk med snaut 1,2 milliarder kroner i underskudd før skatt i første kvartal. Reiserestriksjoner gjør at resultatet er som ventet, sier selskapet.

0

Norwegian Air Shuttle ASA har lagt frem resultat før skatt for perioden januar til mars 2021. Selskapet gikk med snaut 1,2 milliarder kroner i underskudd før skatt i første kvartal, samtidig som de  er i sluttspurten av både Examinership-prosessen i Irland og rekonstruksjonen i Norge. Det påfølgende arbeidet med innhenting av ny kapital er forventet å være ferdigstilt rundt 26. mai.

– Med bakgrunn i de mange internasjonale reiserestriksjonene, er resultatene dette kvartalet som forventet. I denne perioden har vi likevel nådd flere milepæler i det viktige arbeidet med å sikre selskapets fremtid og sørge for at Norwegian forblir en konkurrent å regne med i det europeiske markedet. Med et solid finansielt grunnlag, økt vaksinering av befolkningen i Europa og lettelser i reiserestriksjoner, vil vi være klare til å hilse kunder velkommen om bord når de vil ut å fly igjen, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

– Kvartalsresultatene viser tydelig at vi har stått i krevende forhold de siste tre månedene. Til tross for dette, ser vi nå fremover mot et positivt utfall av Examiner-prosessen og rekonstruksjonen, samtidig som vi skal gjennomføre en kapitalinnhenting. Samlet vil dette sikre Norwegian en stabil og bærekraftig finansiell struktur, sier Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian.

Share.

About Author

Comments are closed.