Implementerer Amadeus’ digitale helseverifisering

Air Europa, som opererer charterflyvninger for blant andre reisearrangørene Ving og TUI, er det første flyselskapet som implementerer Amadeus løsning for verifisering av helsedokumentasjon.

0

Dette gjør at passasjerene kan bevise at de har den helsedokumentasjonen som kreves ved innsjekking uten å måtte forlate flyselskapets webside eller app. 

Amadeus nye løsning er helt integrert med flyselskapets IT-system og har som mål å styrke de reisendes fortrolighet og tillit gjennom å legge til rette for selvbetjent innsjekking og en mer kontaktløs reiseopplevelse, som minsker behovet for fysisk kontakt og interaksjon med flypersonalet. 

I pilotfasen kommer passasjerer som sjekker inn hos Air Europa for reiser til Spania til å kunne bekrefte at de har den nødvendige helsedokumentasjonen gjennom å fylle i et sikkert og automatisert skjema. Dette registrerer informasjonen i flyselskapets eget innsjekkings-system, slik at det kan refereres til under hele reisens gang på en sikker måte. I kommende versjoner av løsningen vil det være mulig å scanne eller laste opp dokumenter og automatisk verifisere dem via QR-koder delt med laboratorier og helseplattformer. Det vil også bli integrasjon med ulike digitale «helse-lommebøker», slik som eksempelvis CommonPass. Da kan de reisende hente sine digitale opplysninger direkte fra disse kildene, dersom de ønsker dette. 

Disse fremtidige utviklingene vil medføre at den reisende ikke lenger behøver å vise nødvendig dokumentasjon verken ved innsjekking eller ombordstigning, i og med at deres egnethet for å reise er registrert i flyselskapenes IT-systemer. Å redusere behovet for manuelle kontroller er et viktig steg på veien mot en friksjonsfri reise og enkel og effektiv flyplassopplevelse. 

Air Europa kommer om kort tid til å utvide bruken av løsningen og gjøre den tilgjengelig for passasjerer til alle destinasjoner i deres rutenett. 

– Å tilby våre reisende en digital løsning som forenkler deres reise og som bidrar til en trygg og sikker ombordstigning er vår prioritet. Takket være Amadeus kan Air Europas kunder nå digitalt følge helseretningslinjene og vise opp nødvendig dokumentasjon når som helst un-der reisen, sier Oscar Riolobos, Air Europa’s Web Business Manager. 

– Vi er stolt av å implementere den nye helsefunksjonaliteten i Traveler ID sammen med Air Europa. Denne funksjonaliteten sentraliserer og effektiviserer helsedokumenteringen og bidrar med det til en enkel og kontaktløs innsjekkingsprosess. Vi er svært glade for å se flyselskapene dra nytte av dette, og også kunne videreføre de fordelene til sine reisende. Traveler ID er en av de løsningene som vi tilbyr innenfor vårt Safe Travel Ecosystem. Målet vårt med Safe Travel Ecosystem er å fremme tverrfaglig samarbeid innenfor reisebransjen slik at vi kan støtte gjenoppbyggingen av denne viktige sektoren, sier Monika Wiederhold, Amadeus’ Global Program Lead for Safe Travel Ecosystem, og EVP Airlines Central & Eastern Europe. 

Share.

About Author

Comments are closed.