Oppsving for internasjonal turisme

Internasjonale turistankomster økte med syv prosent i 2010, melder FNs World Tourism Organization (UNWTO). I 2009 var fasiten en nedgang på fire prosent.

0

2009 var det tøffeste året for internasjonal turisme på mange år. Men i fjor snudde det altså.

Alle verdensdeler opplevde en økning i antall ankomster i 2010, men det er utviklingslandene som kan rapportere om den største prosentvise veksten. Midtøsten leder an med en økning på 14 prosent. Deretter kommer Asia med 13 prosent, Amerika med åtte prosent og Afrika med seks prosent.

Europa er den verdensdelen som sliter mest med å komme seg etter finanskrisen, med en vekst på kun tre prosent i 2010. Mye tyder på at veksten i Europa ble forhindret av vulkanutbruddet på Island i april, som stoppet store deler av flytrafikken. I tillegg har den usikre økonomiske situasjonen som preger eurosonen lagt en demper på reisevirksomheten.

Veksten vil trolig fortsette i et lavere tempo i 2011. UNWTO forventer at antall ankomster i verden øker mellom fem til seks prosent i år. Usikkerhetsfaktorer som høy arbeidsledighet blant mange europeiske land, og innføring av nye skatter og avgifter, preger bildet ved inngangen til 2011.

Her kan du lese redegjørelsen fra UNWTO.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 19.01.2010 klokken 09.05

Share.

About Author

Comments are closed.