Konkurskaos på Spåtind

Konkursen ved Spåtind Høyfjellshotell politietterforskes. Konkursinnberetning viser en total mangel på økonomistyring. Blant annet foreligger ikke regnskap for 2009.

0

I perioden fra 19. august i fjor til konkursen av høyfjellshotellet ble åpnet 5. oktober, var ikke hotellet og anlegget forsikret. En brann kunne slettet alt av verdi.

– Det er uvanlig at en så stor virksomhet har drevet så lenge som ett år uten regnskapsførsel. Hotellet er blitt drevet med underbalanse og løpende underskudd, sier bostyrer Arne B. Krokeide til Dagens Næringsliv.

De samlede kravene i boet er på 82 millioner kroner. Utenom hotelleiendommen har boet i praksis ingen eiendeler. Og salg av hotellet vil trolig innbringe mindre enn 25 millioner kroner, tror Krokeide.

Spåtind Høyfjellshotell ble i 2006 kjøpt av Johan Fredrik Hansen fra Stavanger, Per Gunnar Andersen fra Flekkefjord og Per Kjartan Huse fra Kristiansand for rundt 30 millioner kroner. Investorene har satset på salg av flere hundre hytteeiendommer rundt høyfjellshotellet.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 22.01.2010 klokken 09.35

Share.

About Author

Comments are closed.