Høyere flypriser i år

Flyprisene vil øke med fire–ni prosent i Europa i 2011, mens prisene i Norge vil stige med null–fem prosent, spår reisebyråkjeden American Express Business Travel. Hotellprisene i Europa vil øke med 1-6 prosent.

0

American Express Business Travel (Amex) presenterer prognosene i sin Global Business Travel Forecast, som er en årlig rapport som bygger på undersøkelser utført i løpet av høsten 2010. I rapporten skilles det mellom innenriks (economy-billetter) og utenriks (business-billetter). For Norges del vil prisøkningen i de to segmentene være henholdsvis null–tre prosent og to–fem prosent.

Reisebyråkjeden forventer at etterspørselen etter hotell og flyreiser vil øke i takt med den langsomme bedringen i verdensøkonomien. Også i Norden vil det koste mer både å fly og bo på hotell i 2011. Ifølge rapporten forventes det en prisøkning på opptil åtte prosent i Norden på både innen- og utenriksflygninger samt på hotell i ulike prisklasser. 

– De nye tallene viser at selskapene bør gå gjennom sine strategier og policyer når det gjelder forretningsreiser for å redusere effekten av den kommende kraftige prisøkningen, sier administrerende direktør Kaveh Atrak i Amex i Norden.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 20.01.2010 klokken 15.30

Share.

About Author

Comments are closed.