Fredriksen inn i turisme

John Fredriksen har endelig fått inn en representant i styret i det tyske konsernet TUI. Kilder tror Fredriksen kan være vel så interessert i reiselivsbiten som containervirksomheten.

0

Løsningen på styrekonflikten i TUI kommer få måneder før den planlagte børsnoteringen av containerskipsrederiet Hapag-Lloyd, som TUI nå eier 49,8 prosent av, skriver Finansavisen. TUI har ellers en omfattende reiselivsvirksomhet, og eier blant annet norske Star Tour.

John Fredriksen er en av Norges rikeste menn og grunnla sin formue på shipping. De senere årene har han gått inn i flere andre bransje.

Velger turisme i stedet?
Finansavisen skriver at det på ingen måte er sikkert at Fredriksen blir med videre i Hapag-Lloyd. Han kan like gjerne beholde eierandelen i TUI og bygge den videre ut, forteller kilder nær Fredriksen til avisen. Fredriksen eier nå rundt 18 prosent av TUI, som allerede er Europas største reiselivsselskap.

Når Hapag-Lloyd forsvinner ut, vil TUI AG bestå av over halvparten av TUI Plc, TUI Hotels & Resorts’ 261 hoteller med 170 000 sengeplasser, samt en rekke cruiseskip som i dag eies av Hapag-Lloyd Kreuzfarten og TUI Cruises.

Fredriksen skal nå ha stor tro på turistmarkedet som viser tegn til å ta seg kraftig opp etter det store fallet i 2009, og han ser ifølge avisen store muligheter i denne bransjen fremover.

– Fredriksen er bullish på turisme, sier Finansavisens kilde på finansbransjens stammespråk.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 24.01.2010 klokken 11.05

Share.

About Author

Comments are closed.