Bekrefter Fredriksen-ambisjoner

John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, bekrefter interessen for reiseliv. Han utelukker absolutt ikke at Fredriksen vil kjøpe seg ytterligere opp i TUI.

0

I går meldte vi at John Fredriksen omsider har fått inn representant i styret i det tyske konsernet TUI, få måneder før den planlagte børsnoteringen av containerskipsrederiet Hapag-Lloyd, som TUI nå eier 49,8 prosent av. Finansavisen skrev at Fredriksen kan være vel så interessert i reiselivsbiten som containervirksomheten.

Les også: Fredriksen inn i turisme.

Fredriksen eier om lag 18 prosent av TUI, som igjen eier 57 prosent av den britiske reisearrangøren TUI Travel, og i dag bekrefter Trøim overfor Aftenposten at det kan være aktuelt å kjøpe mer.

– Vi pleier vel ikke å si så mye om hva vi gjør framover, men vi får se. Det ligger store verdier i reiselivsselskapet. Det er 14 milliarder pund (130 milliarder kroner) i inntekter. Selskapet har gode marginer i Skandinavia, OK drift i Storbritannia, men sliter i Tyskland og Frankrike. Selskapet hadde ved utgangen av september bare 250 millioner pund (2,3 milliarder kroner) i rentebærende gjeld, og driften viser klare tegn til forbedring. En prosent marginøkning utgjør 140 millioner pund (1,3 milliarder kroner) i økt lønnsomhet. Forhåpentlig er det mer enn et interessant regnestykke, sier han til Aftenposten.

Trøim viser også optimisme på bransjens vegne.

– Vi kommer til å gjøre noe mer innen reiseliv. Tiden er fornuftig for en slik satsing. Hele den økonomiske syklusen gjør at et segment som reiseliv beveger seg veldig fort. Forbrukerne får mer penger, blant annet i Tyskland og USA, sier han.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 25.01.2010 klokken 09.10

Share.

About Author

Comments are closed.