Bekrefter Dreamliner-utsettelse

Boeing bekrefter at den første leveransen av det nye langdistanseflyet Dreamliner nå utsatt til tredje kvartal i år. Det er usikkert hva forsinkelsen får å si for Norwegian.

0

Det har gått rykter om forsinkelse lenge, så gårsdagens børsmelding kom ikke som noen stor overraskelse. Ikke desto mindre betyr denne siste utsettelsen at den nye flytypen, som har den offisielle betegnelsen Boeing 787, ligger mer enn tre år etter det opprinnelige tidsskjemaet. Årsaken er en lang rekke tekniske problemer.

Les også: Dreamliner forsinkes igjen.

– Denne nye tidsplanen for den første leveransen tar hensyn til det arbeidet vi mener gjenstår for å fullføre utprøvingen og sertifiseringen, sa Boeing-talsmann Scott Fancher tirsdag.

– Vi legger også inn litt ekstra tid som sikkerhetsmargin, tilføyde han.

Betydningen for Norwegian
Flyselskapet Norwegian har gjort avtale med leasingselskapet ILFC om levering av to fly høsten 2012, og forhandler om inntil fem til, men forsinkelsene fra Boeing kan utsette leveransen av de to første flyene. Det er disse flyene som skal brukes på de planlagte langrutene til Nord-Amerika og Asia.

Les også: Ny forsinkelse truer Kjos.

– Foreløpig har vi bare fått beskjed om at første levering (til flyselskapet ANA, red. komm.) er utsatt. Det gjenstår å se om det får effekt for resten av leveransene av flyet, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Finansavisen.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 19.01.2010 klokken 09.50

Share.

About Author

Comments are closed.