Utsetter oppstarten til Canada

Bjørn Kjos skylder på forsinkelser i leveringer fra Boeings underleverandør GE som årsaken til at Norwegian må utsette oppstarten av sin nye rute til Canada. Også innenriksrutene i Argentina kan bli rammet.

0

Det er nettstedet Bloomberg som melder at Norwegian utsetter oppstarten av sine nye ruter mellom Europa og Canada til neste vår. Utsettelsen kommer etter at selskapet måtte ta et betydelig tap første kvartal, og i den forbindelse annonserte at man trolig blir nødt til å legge ned flere av de transatlantiske rutene.

Salget av billetter til den kanadiske ruten skulle ha startet forrige måned, med oppstart av ruten 23. juli i år, ifølge kanadiske transportmyndigheter. I stedet er det snakk om oppstart våren 2019.

Norwegian-sjefen har forklart at utsettelsen i Canada skyldes forsinkelser i leveringen av motordeler til Boeings nye 737 MAX-maskiner, som igjen gir for lite rom til å markedsføre de nye rutene.

– Vi fikk en liten forsinkelse, som ga oss en måned kortere innsalgsperiode, sier Kjos i en kommentar.

Motorprodusenten GE sier at leveringen både til Boeing og rivalen Airbus A320neo-maskiner ligger en måned på etterskudd.

Lavprisrutene til Canada skal konkurrere med allerede etablerte selskaper som Air Transat, WestJet og Air Canadas eget lavpris-alternativ Rouge.

Riga-baserte Primera Air, som har baser i flere steder i Norden, arbeider for øvrig med ruter til Toronto fra London, Birmingham og Pars denne sommeren.

Kjos sier også at Norwegians lansering av innenriksruter i Argentina kan bli utsatt noe, med oppstart i høysesongen i oktober i stedet for som planlagt i august i år.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.