Ungt hotell-talent åpner Scandic Lillestrøm

Fem år etter at Jannicke Holmgreen Lorentzen begynte i Scandic er 31-åringen nå ansatt som hotelldirektør på Scandic Lillestrøm, som åpnes tirsdag 9. januar.

0

I august forlot Holmgreen Lorentzen Scandic Byporten, som hun hadde ledet fra 2014 til 2016, for å bygge opp Scandics nye hotell på Lillestrøm.

– Det blir en enormt spennende utfordring. Til nå har jeg vært hotelldirektør på hoteller som har bestått en stund. Nå får jeg æren av å være med og forme et splitter nytt hotell – helt fra «scratch», sier den unge hotelldirektøren.

Hotellet får 220 rom. Dessuten skal Scandic Lillestrøm ha 500 kvadratmeter med kurs- og konferanserom, en restaurant med plass til 180 gjester, og en egen uteservering når forholdene innbyr til det.

– Det blir rene luksusen å få være med på dette. I tillegg til å lage hotellet best mulig og praktisk for gjestene, er det også viktig for meg legge vekt på å gjøre det praktisk mulig for de ansatte – for eksempel for dem som skal stå for renholdet, sier 31-åringen.

Jannicke Lorentzen liker ikke å være i ro. Det skal helst skje noe hele tiden. For henne var det stas og givende å vaske kontorer allerede som 14-åring.

– Det skjer mye, men alltid i kontrollerte former. Jeg er flink til å strukturere og planlegge livet mitt, påpeker hun.

Hotellkarrieren i Norge startet på Scandic Edderkoppen (nå Scandic St. Olavs plass) i 2012. Der gjorde hun det såpass bra at hun allerede etter fire måneder ble «headhuntet» til Scandic Sjølyst som hotellsjef – i en alder av 27 år.

Også der gikk det raskt. Etter ett år fikk hun tilbud om direktørjobben. Året etter, i 2014, leverte hotellet sin høyeste omsetning noensinne.

– Jeg er ekstremt målrettet, og går inn og retter på ting, der jeg ser at det er forbedringspotensial, forklarer hun.

I 2015 forlot hun Sjølyst til fordel for Scandic Byporten i sentrum av Oslo. Også her har hun fått sving på sakene, og i 2016 økte blant annet baromsetningen med 150 prosent.

– Det har vært og er en fryd å arbeide i Scandic, som gir unge medarbeidere muligheten. Etter noen år har jeg lært kjeden å kjenne. Jeg kan konseptene, og vet hvilke retningslinjer jeg må følge, sier 31-åringen.

I prosessen de siste fire månedene frem mot åpningen tirsdag har hun vært med på å forme Scandic Lillestrøm. Samtidig har rekrutteringsprosessen stått sentralt. Hotellet får mellom 50 og 60 ansatte.

– Det har vært en viktig prosess. Alt skal være på stell fra start når vi åpner tirsdag 9. januar, sier Jannicke Holmgreen Lorentzen.

– Teamet, med Jannicke H Lorentzen i spissen, har finpusset form og innhold, og vi er klare til å tilby Lillestrøm et urbant hotell med sterk lokal tilhørighet. Forhåndssalget er i rute. Hotellet har 220 rom, Bruket restaurant & bar, samt flotte møterom som står klart til forventningsfulle gjester. Sammen med OBOS og gode partnere på interiør og vår egen tekniske avdeling har vi skapt en riktig hotellperle i sentrum av byen, rett ved flytoget og med 12 minutter til Oslo Airport Gardermoen, skriver administrerende direktør for Scandic i Norge, Svein Arild Steen-Mevold på sin Facebook-side.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.