Ung direktør i Kristiansand

Fra første desember er 26-åringen Kaia Gjermstad ny direktør ved Thon Hotel Kristiansand – som en av landets yngste i sitt slag.

0

– Det har gått fort. Det var ikke en del av planen; jeg tenkte kanskje rundt 32. Men når sånne ting som dette skjer litt fort, er det bare å hoppe i det, sier Kaia Gjermstad til nettstedet  usus.no.

Hun overtok jobben etter Øyvind Øhman, som går over i ny stilling som driftssjef/styreleder for de åtte Norlandia Hotel Group-hotellene med Thon Hotel-franchiser.

Den 26 år gamle nye hotelldirektøren på Thon Hotel Kristiansand har gjort en kometkarriere på hotellet i Markensgate. Hun begynte i resepsjonen på hotellet i 2013, ble forfremmet til resepsjonssjef i 2014, og har nå altså gått helt til topps.

Samtidig forsikrer hun at hun kommer til å ta sin tørn i resepsjonen også fremover.

– Jeg synes det er helt fantastisk, egentlig, å bli gitt så mye tillit. Spesielt at de satser på såpass unge som får lov til å komme fram, sier Kaia Gjermstad.

Den unge kvinnen fra Flekkerøy i Kristiansand tok salg, service og reiseliv på videregående, og hadde praksis på Radisson Blu Caledonien Hotel, som for tiden gjennomgår renovering.

Senere fikk Gjermstad jobb som ekstrahjelp på Caledonien, og tok samtidig fagbrev i resepsjonsfaget.

– Jeg har vært så heldig at Caledonien ga meg muligheten til å jobbe som hovmester, i oppvasken, puben, nattevakt, frokosten. Alt mulig rart, egentlig. Jeg er et ja-menneske, og ikke redd for å ta i et tak der det trengs, sier Gjermstad..

– Vikariatet ga meg mer lyst på det administrative, fortsetter hun

–. Jeg så at Scandic skulle bli rebrandet til Thon. De utlyste en 80 prosent stilling som nattevakt. Jeg søkte den, og fikk dagvakt i resepsjonen her i 2013, forklarer Gjermstad.

Siden har det altså rake veien oppover – i en bransje hun stortrives i.

– Det som gjør hotellbransjen interessant er muligheten til å komme langt ved å vise til resultater. Bransjen er i tillegg opptatt av myke verdier. De spør hvem du er, i stedet for bare formell kompetanse. Den er flink til å ta i bruk unge ledere og dra dem videre, avslutter Gjermstad.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.