Rekordresultat for Star Tour

De norske turoperatørene går så det suser. Sist ut med blendende gode tall er Star Tour som aldri før har tjent så mye.

0

Aldri før har Star Tour tjent mer penger enn det siste året. Selskapet presenterte denne uken et rekordresultat på 127 millioner kroner før skatt for sist regnskapsår. Det er selskapet beste resultatet gjennom tidene. Sammenlignet med fjoråret økte omsetningen med nær 20 prosent, og antall passasjerer med 17 prosent.

– Resultatet er det beste i vår 40-årige historie. Ekstra gledelig er det at også kundetilfredsheten øker, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde i en pressemelding.

Også Norges største turoperatør, Ving, la nylig frem glimrende tall – hele 200 millioner kroner kunne de tilføre Thomas Cook slunkne bankbok. Moderselskapet måtte nemlig tåle et minus på 5,4 milliarder kroner samme regnskapsår.

Men denne gangen er det altså Star Tour som kan skryte av enorm vekst; i løpet av tre år har turoperatøren økt passasjerantallet med hele 38 prosent. Salget av sommerreiser ligger 22 prosent foran samme tid i fjor, og det er spesielt stor etterspørsel etter konsepthotellene Blue Village og Blue Couples.

Lunde mener det gode resultatet skyldes Star Tours fokus på produktutvikling, kundeservice og kundenes tilbakemeldinger.
– I dag bor 65 prosent av kundene våre på konsept- eller merkehoteller. Dette er primært hoteller som har fire eller fem stjerner. Konkurransen om kundenes gunst er knallhard, og jeg mener aktørene med de beste varene i hylla vil overleve.

I går skrev travelnews.no om at TUI Nordics omsetning økte med syv prosent til nesten ti milliarder kroner, og 1,5 millioner nordboere valgte å reise med selskapet i løpet av året som er gått.

Share.

About Author

Comments are closed.