Milliarden passert i dag

I løpet av dagen reiser turist nummer én milliard, i følge tall fra UNWTO. 

0

Antallet mennesker som foretar turistreiser i 2012, ligger an til å bli tre prosent høyere enn i 2011 i Europa, sju prosent høyere i Asia og fire prosent høyere på verdensbasis, ifølge UNWTO.

– Når man har en milliard internasjonale reisende, betyr det at en av seks mennesker i verden krysser grenser, sier Taleb Rifai, generaldirektør i Madrid-baserte UNWTO, i følge Bergens Tidende.

Mye av økningen skyldes at kinesere reiser mye mer enn før. Antall kinesiske turister har steget 30 prosent årlig de siste årene, mens antall russiske turister har økt med 16 prosent i året.

Den økende turismen åpner for mange muligheter for tradisjonelle turistområder som Middelhavet. Men Rifai mener landene i regionen må gjøre mer for å gjøre det lettere å besøke dem.

– Det er ikke lenger akseptabelt å bruke store penger på å promovere reisemål, og så fortelle folk at de ikke kan komme, sier han og ber middelhavslandene lempe på visumreglene for turister fra land som Brasil, Russland, India og Kina, hvor det er mer vekst enn i Europa.

Share.

About Author

Comments are closed.