Delta kjøper Virgin-aksjer

– Virgin-investeringen var en skuffelse for Singapore Airlines, hevder en anerkjent professor. Nå har flyselskapet solgt alle Virgin-aksjene til Delta Airlines. 

0

Delta Air Lines bekrefter at flyselskapet kjøper 49 prosent av Virgin Atlantic fra Singapore Airlines. Salgssummen skal være på 360 millioner dollar. Med dette sikrer Delta seg bedre tilgang til Heathrow Airport.

Landingstillatelsene Delta nå får mulighet til å benytte seg av er i følge IAG, selskapet som eier erkekonkurrent British Airways, viktigere for Delta enn å bevare Virgin. Dette går Virgin-grunnlegger Richard Branson hardt ut mot, og sier at flyselskapet har kommet for å bli.

Kjøpet er fortsatt ikke godkjent av europeiske konkurransemyndigheter, men det hindret ikke en solid opptur for Delta-aksjene på New York-børsen. Da den stengte i dag kunne aksjonærene se at verdipapirene deres var mer enn fem prosent mer verd enn i dag tidlig.

– Vårt nye eierskap i Virgin Atlantic vil styrke begge flyselskap å gjør at vi kan tilby mer effektive ruter mellom UK og Nord-Amerika, sier Delta-sjef Richard Anderson i følge Bbbc.uk.

Singapore Airlines sier på sin side at de var villige til å selge aksjene som de har eid siden 1999 på grunn av økt konkurranse i eget lokalmarked. Her ønsker de å rette et sterkere fokus, men alle er ikke like sikre på at dette er eneste grunn. I følge Loizos Heracleous, professor i strategi og utvikling ved Warwick Business School, mener at Virgininvesteringen var en stor skuffelse for Singapore Airlines. 

 

Share.

About Author

Comments are closed.