Trondheims hotell-juvel gjenåpner om ett år

Første april neste år gjenåpnes ærverdige Britannia, som blir et moderne femstjerners fullservicehotell i hjertet av trønderhovedstaden.

0

Britannia Hotel –  som etter tre års omfattende total-renovering bringes tilbake til fordums prakt – åpnet første gang i 1870 i Dronningens Gate i sentrum av Trondheim, og vil ved gjenåpningen har vært igjennom en av de største totalrenoveringene innen hotellnæringen i Skandinavia noensinne.

Topp matnivå

Mannen bak – Rema 1000-gründeren Odd Reitan – lover et rendyrket fem-stjerners fullservice hotell av topp internasjonal standard, renovert fra grunnen av. Det vil fremstå som nytt på alle områder også rent fysisk, med klassiske fem stjerners tjenester, som 24 timers roomservice, såkalt turn down-service på alle oppgraderte rom, dørvakt og concierge.

Britannia blir ellers et frittstående hotell uten kjedetilknytning, og målet er å bli et reisemål i seg selv. Hotellet skal ellers bli et naturlig førstevalg for bespisning i Trondheim, med seks ulike mat- og drikkekonsepter – fra spennende, uformelle restauranter – til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen. Den skal drives av Bocuse D`Or-sølvvinner 2017, Christopher William Davidsen.

Ambisjonen for Speilsalen er rett og slett å lage en av Norges aller beste restauranter.

Britannia får for øvrig 257 nye, komfortable rom i mange ulike kategorier og flere flotte suiter, hvorav toppsuiten, Tårnsuiten, er på over 220 kvadratmeter og har mulighet for sammenkobling til sammen 14 ekstra rom, dersom man reiser sammen med et mannskap eller en større gruppe.

Skal løfte Trondheim

Hotellet får også en fantastisk oppgradert spa og velværeavdeling på over 1200 kvadratmeter, med eget nytt fitness-senter i tilknytning til dette.

Under total-renoveringen har man revet store deler av hotellet og bygget det opp igjen fra grunnen av. Kun det kjente fasadebygget mot Dronningens gate fra 1897 står igjen, med Palmehaven fra 1918, Salongene og Speilsalen. Disse pusses nå opp på en respektfull måte. Fasaden blir bevart og pusset opp til slik det opprinnelig var. Innvendig er alle etasjekonstruksjoner satt opp på nytt. Alt av ventilasjon, elektriske og tekniske anlegg er nytt.

Bygget får passivhus standard og hele hotellet klassifiseres som A-klasse bygg. Hotellveteranen Bjarte Gjerde har ledet arbeidet for Britannia Hotel AS siden første januar 2016, mens Mikael Forselius er ansatt som hotelldirektør med Peter Gjerde som markedssjef.

Målet med satsingen er å bidra til å løfte Trondheim som internasjonal destinasjon og trekke flere internasjonale gjester til byen og tilføre et nytt, spennende hotellprodukt og restauranthus både til nye internasjonale gjester, men også nasjonale og lokale.

Totalinvesteringen beløper seg til over én milliard kroner, og man har nå åpnet for online booking av overnatting.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.