Tøffere krav for briter utenfor EU

Ifølge en ny rapport kan briter etter Brexit risikere å måtte kjøpe innreise-tillatelser og i tillegg gjennomgå en grundig bakgrunnssjekk før de slipper inn i EU.

0

Bakgrunnen er den nye innreise-forordningen foreslått av EU, det såkalte European Travel Information and Authorization System (ETIAS). Ifølge denne vil britiske statsborgere bli behandlet som land som riktignok slipper å skaffe seg visum for å komme inn i EU, men som likevel må skaffe seg tillatelse via internett, ikke ulikt amerikanernes visa waiver-program.

Det vil koste rundt 50 kroner, og søkere må oppgi personlige opplysninger for å fastslå identitet, reisedokumenter, bosteds- og kontakt-informasjon, utdannelse og nåværende arbeid.
De foreslåtte ETIAS-reglene vil også kreve at reisende svarer på andre spørsmål, som om de er tidligere straffedømt. De vil også måtte svare for tidligere tilstedeværelse i krigssoner eller konfliktområder.

Målet med forordningen er å identifisere personer som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, irregulær ulovlig immigrasjon eller helsefare.  Reguleringen er ventet å øke kostnadene og kompleksiteten knyttet til reiser til Schengen-området, som omfatter 22 EU-land samt Island, Norge, Sveits og Liechtenstein.

Share.

About Author

Comments are closed.