To av Norwegians datterselskaper søker om rekonstruksjon

Norwegians datterselskaper for piloter og kabinansatte i Norge søkte tirsdag Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger.

0

– Søknadene kommer i tillegg til den tilsvarende rekonstruksjonsprosessen i morselskapet Norwegian Air Shuttle ASA som ble innledet i desember 2020 og som pågår som planlagt, skriver Norwegian i en pressemelding.

Det pågår også rekonstruksjonsprosesser for Norwegians selskaper i Irland.

Selskapene som nå har søkt om rekonstruksjon, er Norwegian Pilot Services Norway og Norwegian Cabin Services Norway, som begge er heleide selskaper av Norwegian. 520 piloter og 850 kabinansatte er ansatt i hvert av de to selskapene.

Norwegian presiserer at den løpende driften ikke blir påvirket, og at de fortsetter å fly som planlagt.

Mange av selskapets piloter og kabinansatte er for tiden permittert som følge av koronapandemien og redusert flytrafikk. Prosessen som nå innledes, påvirker ikke permitteringene.

– Målet med rekonstruksjonsprosessen er å komme ut av krisen som et sterkere selskap med redusert gjeld. Styrene i de to datterselskapene har sett det som formålstjenlig at de har den samme beskyttelsen som morselskapet, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

(©NTB)

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »