Teststasjonen på Gardermoen oppskalerer

Etter at regjeringen besluttet å innføre obligatorisk koronatesting ved innreise til Norge, blir teststasjonen på Gardermoen oppskalert.

0

Fra og med lørdag klokka 10 måtte alle som reiser til Norge teste seg for covid-19. Testen skal foretas så snart som mulig og senest ett døgn etter ankomst.

– Ullensaker kommune har derfor i samråd med Helsedirektoratet og øvrige samarbeidspartnere etablert en plan for oppskalering av teststasjonen på OSL Gardermoen, opplyser kommunen i en pressemelding.

Norske statsborgere vil også ha tilgang til teststasjonen, men ved lang ventetid vil disse henvises til test i hjem- eller oppholdskommune.

– De reisende som ankommer Gardermoen fra utlandet, vil bli veiledet til teststasjonsområdet som nå utvides til to teststasjoner, hvor det vil skilles mellom dem som skal videre til karantenehotell og de øvrige reisende, sier enhetsleder Elisabeth Nordal i kommunen.

Teststasjonen på Gardermoen ble etablert i august. Rundt 20 prosent av de reisende har benyttet seg av tilbudet.

I tillegg til dette oppfordrer Regjeringen i en pressekonferanse søndag kveld om ikke å foreta reiser som ikke er strengt nødvendige, dette som en følge av fare for ny oppblomstring av pandemien.

(©NTB)
Share.

About Author

Comments are closed.