Stor interesse for treningsreiser

Både Ving og Apollo melder om en etterspørsel etter pandemien som slår alle rekorder.

0

Etter halvannet år i hjemmekontorstolen eller sofa’n foran Netflix er det tydelig at det norske folk har behov for å røre på kroppen igjen. Nå utgjør treningsreiser den kanskje sterkeste trenden i reiser.

Bare noen dager etter at Ving lanserte sine nye treningsreiser har det vært stor trafikk på nettsiden og kommet inn flere titalls påmeldinger. Kristin Skjelvaag, ansvarlig for treningsreiser i Ving, er svært fornøyd med responsen.

– Vi så en sterk vekst i treningsreiser før pandemien, og nå kan det se ut til at veksten fortsetter der den slapp. Neste års program består av en kombinasjon av tidligere suksesser og nye, spennende treningstyper, og den store variasjonen er nok en av grunnene til den store interessen. Folk finner akkurat den typen treningsreise de er på utkikk etter, forteller Skjelvaag.

En av nyhetene i programmet er en naturretreat på Mallorca, der morgenmeditasjon, skogsbad og sanseøvelser er blant aktivitetene. Det skal også arrangeres en egen yogafestival i Hellas, padelreise til Kroatia og i samarbeid med Team Coop og brødrene Skinstad er det satt opp en innholdsrik treningsreise for rulleski-entusiaster.

– Vi arrangerer også to treningsreiser i samarbeid med den kjente treningsprofilen Jørgine Massa Vasstrand, også kjent som Funkygine, der den ene turen allerede er fullbooket og har venteliste. Det er ingen tvil om at mange er klare for en aktiv ferie neste år, sier Skjelvaag. 

Viderefører Ving Camp
Ving Camp er treningsreisen for deg som vil utfordre deg selv i et variert, morsomt og tøft program med blant annet yoga, dansekoreografi med høy intensitet, militærinspirerte øvelser og Boot Camp på programmet – alt på dine premisser.

– Vi har arrangert Ving Camp årlig i nesten 10 år, og den er stadig like populær og blir ofte fullbooket. På disse turene er målet at deltakerne skal oppleve treningsglede og samhold, og det blir knyttet mange nye vennskap, forteller Skjelvaag.

På Ving Camp velger du nemlig selv hvor mye du vil delta, og uansett hvilke forutsetninger du kommer med lover treningsteamet at du vil bli utfordret og få en god treningsopplevelse.

– Mange av de som melder seg på har vært med en eller flere ganger før, så dette er en helt klart en oppskrift som fungerer, sier Skjelvaag.

Ving Camp arrangeres som vanlig tre ganger i løpet av 2022. To ganger på Kypros og en gang på Mallorca. For deltakerne venter en uke med masse humor, glede og inspirasjon.

Stor aktivitet his Apollo
Siden lanseringen av Apollo Sports i 2009 har Norges største arrangør av reiser til Hellas også blitt en av Nordens ledende på treningsreiser. I 2021 åpnet Apollo flere nye sportshoteller, alle med nærmest fullt belegg og høy kundescore gjennom sesongen.

– Nordmenn ligger ikke på latsiden i ferien. Stadig flere foretrekker kombinasjonen av høy puls og total avkobling, og i kjølvannet av pandemien har etterspørselen etter treningsreiser og timer ledet av profesjonelle instruktører økt markant, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonansvarlig i Apollo.

25 000 timer med aktivitet
På reisearrangørens hoteller i Playitas-gruppen har gjestene deltatt på over 25 000 timer med bookede sportsaktiviteter i løpet av sommeren, med padel som det mest populære. Verdens raskeste voksende sport sto for hele 32 prosent av aktiviteten, etterfulgt av crossfit (25 prosent) og yoga (19 prosent).

For å imøtekomme den økte interessen for padel investerte Apollo i hele 12 nye baner fordelt på ulike hotell i sommer – i tillegg til å tilby spesielle padeluker for de mest hardbarkede entusiastene.

Utvider satsningen
Årets treningsprogram hos Apollo har også inkludert over 200 sportsarrangementer og treningsuker ledet av profesjonelle instruktører. Investeringen i egne sportshoteller fortsetter med lanseringen av Porto Myrina – powered by Playitas, og Levante – powered by Playitas, som åpner våren 2022.

– Vi fortsetter å utvikle oss med flere kvalitetssikrede sportshoteller i programmet gjennom hele året. I tillegg øker vi også antall treningsturer med gjesteinstruktører og arrangementer, der blant annet yoga utmerker seg som en stadig mer populær aktivitet i ferien, sier Rivera.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »