Sterk flyvekst fra Kina til Europa

Nye tall fra bransjenettstedet ForwardKeys viser at det i første halvår i år vil blir opprettet i alt ni nye ruter mellom Kina og Europa, mens én rute blir gjenopptatt.

0

I tillegg skal tre nye ruter til være på vei, og i andre halvår vil minst fire nye ruter bli igangsatt, skriver bransjenettstedet Check-in.dk.

I juni vil det være 30 ekstra flyvninger i uken fra Kina til europeiske destinasjoner, som tilsvarer 6 000 ekstra seter i uken. Sist sommer var det ukentlige gjennomsnittet 150 000 flyseter fra Kina.

Foreløpig er det ingen direkteruter mellom Norge og Kina, men kineserne satser både på København, Helsingfors og Stockholm. I sommer starter Air China med fire ukentlige flyvninger fra Beijing til København, og Sichuan Airlines vil fly to ganger i uken mellom København og Chengdu, skriver Air Transport World.

Beijing Capital Airlines satser på Helsingfors, og fra 16. juni begynner China Eastern Airlines å fly mellom Shanghai og Stockholm.

Europa har en andel på ti prosent av reisende ut av Kina og opplevde en vekst på 7,4 prosent av kinesiske turister i januar og februar sammenlignet med fjorårsperioden.

– Europa har tydeligvis mye å hente på den økte kapasiteten, for kineserne er villige til å bruke penger på luksusvarer mens de er på ferie, sier ForwardKeys-sjef Olivier Jager.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.