Slik skaper de Lillehammers nye hotelleventyr

Det rager 36 meter over bakken og har mer enn 160 års spennende historie i veggene. Nå skal Mølla Hotell igjen bli Lillehammers hotellstolthet.

0

Det tradisjonsrike Mølla Hotell på Lillehammer fremstår nemlig snart i en helt ny drakt og innhold etter at Classic Norway Hotels for få måneder siden overtok driften. Nå oppgraderes hotellet for flere titalls millioner.

Oppgraderingen
Nye bad, nye gode senger i luksusklassen, herlige dyner og puter, romtilpassede behagelige møbler, ny belysning og tidsriktige farger. Dette er bare noe av det som venter gjestene som sjekker inn på hotellet like over nyttår.

De 58 hotellrommene hadde 95 senger, men nå utvides kapasiteten til hele 107 senger. Og mandag 10. januar åpner hotelldirektør, eller Møllemester som hun gjerne kaller seg, Hanna Stenberg dørene til et fullstendig renovert og moderne boutiquehotell midt i hjertet av Lillehammer by.

Da har hotellet lagt bak seg en flere måneder lang og spennende oppgraderingsperiode.

Nye Mølla Hotell
Det 36 meter høye hotellet ble etter over 160 års som mølledrift innhentet av den moderne tids krav til effektivitet og i 1991 ombygd til hotell med 58 rom.

Sist gang hotellet fikk en oppgradering var i 2007, og det har rent mye vann gjennom Mesnaelva og ut i Mjøsa siden den gang. Det er nå klart for en ny tid!

– Det har vært et eventyr å få være prosjektleder for denne oppussingen og oppgraderingen, sier Liv Gun Gratzer som har jobbet ved Mølla Hotell i hele 21 år.

Hotellet har hatt sitt konsept knyttet til den stolte idrettshistorien og store lokale- og nasjonale idrettsøyeblikk. Nå skal dette forandres i alle etasjer og alle rom.

– Med sin ekspertise og lokalkunnskap om det ærverdige bygget, og sin kjærlighet for Mølla Hotell og dets egenart var det helt naturlig å ha Liv Gun til å lede dette teamarbeidet. Og vi er svært fornøyde med den viktige og gode jobben som gjøres, sier administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Omfavnelsen
– Gjestene vil få en helt annerledes hotellopplevelse når de kommer inn i en flunkende ny hotellresepsjon over nyttår, sier en stolt Hanna Stenberg, som nå leder hotellet inn i en ny og spennende epoke med Classic Norway Hotels som ansvarlig for driften.

– Her skal den gode hotellstemningen omfavne gjestene fra første øyeblikk. Vi tror de kommer til å la seg begeistre fra første etasje og opp til den flunkende nye Toppen Sky Bar i åttende etasje.

– Toppen Sky Bar skal rendyrke sin stil som loungeområde og cocktail-bar. Samtidig skal hele Mølla Hotell bli et ettertraktet og etterspurt kunst- og kulturhotell i byen som har hatt kjøpstadsstatus siden 1827, og som ble verdenskjent som arrangør av vinter-OL i 1994.

Nå skal hotellet og medarbeiderne bringe stolte kulturtradisjoner videre, og bidra til uforglemmelige opplevelser for gjester fra inn- og utland.

Kultur
– Vi har en viktig jobb å gjøre med å ta vare på den gamle møllehistorien som bokstavelig talt sitter i vegger og tak, samtidig skal vi tilby gjestene unike matopplevelser gjennom lokale samarbeidspartnere med høy kvalitet,og uforglemmelige kulturopplevelser i en av landets fremste kulturbyer, sier Hanna Stenberg.

– Classic Norway Hotels har tradisjonelt vært en hotellkjede med hotell langs den vakre Norgeskysten. Med nye Mølla Hotell tar vi den norskeide hotellkjeden inn i en ny æra, der kultur- og boutiquehotellet skal spille en viktig rolle i vår videre vekst, sier Stephen Meinich-Bache.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »