SAS’ trafikk- og kabinfaktor økte i mars

Trafikkutviklingen for SAS økte med fire prosent i mars, hvilket også førte til høyere kabinfaktor. Totalt fløy drøyt 2,4 millioner reisende med SAS forrige måned.

0

På linje med foregående måneder fortsatte SAS å tilpasse destinasjoner og ruter etter kundenes etterspørsel. Sammenlignet med mars i fjor reduserte SAS innledningsvis kapasiteten, for så mot slutten av måneden i forbindelse med påskehelgen å øke kapasiteten – fremfor alt på Europa-rutene. Tilpasningene ble godt mottatt og førte til at antallet passasjerer på rutene til fritidsdestinasjoner økte med over 20 prosent mot fjoråret.

– Med mars måned avslutter vi nå vinterprogrammet som har vært preget av en vellykket sesongtilpasning sammenlignet med foregående år. Vi går nå suksessivt inn i en periode med større volumer og ser frem til å åpne mer enn 25 nye ruter i sommerprogrammet. Blant annet åpnet vi i går ruten Stockholm-Örnsköldsvik, der vi kommer til å fly opp til fire daglige avganger, sier Rickard Gustafson, administrerende direktør og konsernsjef i SAS.

Valutajustert yield* sank med tre prosent, mens PASK** steg med to prosent i mars 2018 sammenlignet med mars 2017.

* Yield defineres som passasjerinntekter dividert med betalte passasjerarkilometer, RPK, eksklusive charter.
** PASK defineres som passasjerinntekter dividert med tilbudte stolkilometer, ASK, eksklusive charter.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.