Rekordunderskudd for British Airways-eier

Flykonsernet IAG, som blant annet eier flyselskapene British Airways, Aer Lingus og Iberia, gikk på sitt største tap noensinne i fjor. 70 milliarder kroner.

0

Etter et år der luftfarten ble rammet hardt av koronapandemien og tilhørende reiserestriksjoner, viser bunnlinjen et underskudd etter skatt på 6,9 milliarder euro. Året før gikk konsernet i pluss med 1,7 milliarder euro.

Passasjersvikt førte til at inntektene falt med nesten 70 prosent til 7,8 milliarder euro.

– Resultatene gjenspeiler effekten covid-19 har hatt på forretningsdriften, sier toppsjef Luis Gallego.

Tross de elendige tallene, svarte markedet med å sende IAG-aksjen opp 5,5 prosent fredag formiddag, på et tidspunkt da FTSE-indeksen i London var ned 0,4 prosent.

– Man kan hevde at den verste tiden snart er over, særlig når folk begynner å tenke på å bestille feriereiser igjen. Det er vanskelig å ikke føle at det er grunn til optimisme med tanke på å ha langt flere fly i luften om seks til ni måneder, sier investeringsdirektør Ross Mould i AJ Bell.

IAG selv sier det har vært en økning i bestillingen etter at den britiske regjeringen la fram en firemånedersplan for å lette de strenge restriksjonene i England.

Selskapet har også tatt drastiske grep i krisen og kuttet 10.000 arbeidsplasser i British Airways og 500 jobber i irske Aer Lingus.

(©NTB)

Share.

About Author

Comments are closed.