Rekordpåske i Trysil

Trysil har lagt bak seg tidenes påske, med rekord både i antall gjester i skianlegget og i snømengde og antall soldager.

0

Alt har klaffet. Kalde netter har gitt helt perfekte skiforhold for de om lag 60 000 påskegjestene i bygda.

– Vi har rett og slett hatt en drømmepåske. På langfredag hadde vi rekord på antall gjester i skianlegget på én dag i alpinanleggets over 50 årige historie. Da var det omtrent 15 200 betalende skigjester i anlegget. I tillegg kommer alle barn under 7 år, som kjører gratis hos oss, forteller Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil. 

Trysilguidene, som driver skiskolen i Trysil, hadde også rekordmange i skiskolen denne påsken, hele 1687 skiskoleelever mot 1338 i 2017.

Overnattings-aktørene hadde så godt som fulle senger. På de to resorthotellene på hver sin side av fjellet var det en blandet miks av gjester fra både Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland og England.

– Vi har hatt en økning på 12 prosent i antall gjestedøgn i år, sammenlignet med fjorårets påskeuke, med så godt som fullt belegg på begge resorthotellene, sier Maria Belin, salgs- og markedssjef på Radisson Blu Resort Trysil.

Ikke bare skianlegget og overnattingsstedene fikk merke den fantastiske påsken i Trysil. Ringvirkningene for restauranter, aktivitetsbedrifter og handelsnæringen er store.

– Påskegjestene er flinke til å benytte fasilitetene i Trysil. Kiwi Trysilfjellet hadde for eksempel en økning på 16 prosent i omsetningen sin, sammenlignet med påsken i fjor. Det er veldig bra. Aktivitets-bedriftene våre melder også om økning i antall gjester på for eksempel kanefart og på sledehundturer, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. 

– I år virker det også som flere påskegjester har spist påskemiddagen sin ute på restaurant. Kanskje det fine været har gjort at flere vil bruke mest mulig tid ute, og ikke inne på kjøkkenet for å lage mat, sier hun.

Påsken er langt fra over i Trysil. Denne uken har svenskene påskeferie. 90 prosent av gjestene i anlegget er nå svenske. Uken etter kommer engelskmenn og tyskere.

– Vi skal ta i mot påskegjester både denne og neste uke. De kan forvente seg fantastiske skiforhold. Det blir drømmeforhold i anlegget helt til vi stenger i slutten av april, sier Backe-Viken.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.