Rekordår i hotellinvesteringer

Fjoråret ble et rekordår for europeiske hotellinvesteringer. Investeringsvolumet var på rundt 210 kroner, ifølge siste data fra eiendomsrådgivningsselskapet CBRE.

0

Dette innebærer en økning på 16 prosent sammenlignet med 2016, da transaksjonsvolumet kom opp i180 milliarder kroner.

Storbritannia registrerte det høyeste investeringsvolumet av de europeiske landene, med ialt 60 milliarder kroner, som er opp 39 prosent fra året før. Salget av JW Marriott Grosvenor House bidro til det.

Flere europeiske markeder opplevde mye høyere investeringsnivå enn året før, både i de nordiske landene og i Spania, Italia og Nederland. Ifølge CBRE ble det nordiske hotellinvesteringsmarkedet doblet til 15 milliarder kroner. I Spania var investeringsvolumet rekordhøye 35 milliarder kroner. I Nederland var det en økning på 81 prosent, til 13,5 milliarder kroner, og i Italia var det pluss 16 prosent til 12,5 milliarder kroner.

– Sterk omsetning og profitabel vekst i Europa har drevet hotellverdiene oppover. Mangelen på avkastning i andre deler av eiendomsmarkedet har fått investorer til å flokke seg rundt hotellsektoren, sier Kristen Kozlowski, sjef for Hotel Investment Properties, EMEA i CBRE.

Dette, sammen med den økende transparensen i hotellmarkedsdata, det økende antallet solide tredjeparts hotelloperatører og større tilfang på leasingkontrakter, har lokket nye institusjonelle investorer. I tillegg fortsatte de tradisjonelle, europeiske hotellinvestorene å øke sine investeringer i sektoren også i 2017, en trend som ser ut til å fortsette i 2018.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.