Norwegian får forlenget konkursbeskyttelse i Irland

Irsk høyesterett forlenget fredag konkursbeskyttelsen til Norwegian i Irland med ytterligere 50 dager. En kreditoravtale må være på plass før 16. april.

0

Forlengelsen kommer etter at dommer Michael Quinn godtok begjæringen fra den irske rekonstruktøren Kieran Wallace i KPMG om å forlenge konkursbeskyttelsen med ytterligere 50 dager fra den 25. februar, som var utløpsdatoen for den opprinnelige beskyttelsen, skriver Irish Times.

Det vil bety at Norwegian får en periode på 150 dager hvor de blir beskyttet fra kreditorenes krav. Selskapet har nå fram til 16. april til å komme opp med en avtale.

Norwegian, som er hardt rammet av koronapandemien, jobber på spreng med å komme til enighet med kreditorene mens de står under beskyttelse. Blant kreditorene er flyprodusentene Airbus og Boeing, flyleasingselskapet Avolon og flere finansforetak.

Årsaken til at Wallace ba om forlengelsen, var at Norwegian har ønsket mer tid for å bli enig med kreditorene.

Ifølge Irish Times håper rekonstruktør Wallace at han klarer å få til en avtale som han kan presentere for retten innen 25 dager, men han ønsket likevel en 50 dagers forlengelse i tilfelle flere forsinkelser skulle oppstå. Han er også trygg på at han vil klare å framforhandle en avtale som sikrer at Norwegian kan overleve.

Norwegian legger fram resultatet for 2020 på fredag denne uken.

(©NTB)

Share.

About Author

Comments are closed.