Nordnorsk bakdør til Kina?

I løpet av våren vil to nye flyruter knytte Nord-Norge sammen med Kina. Mye tyder på at det også kan bli snakk om en direkterute.

0

Nylig var en delegasjon fra Troms fylkeskommune i Hainan-provinsen og Guangzhou i Kina for å knytte kontakter på tvers av landegrensene. Samtidig har Widerøe annonsert at de starter direkterute mellom Helsinki og Tromsø.

I tillegg jobber Nordnorsk Reiseliv for å få direkterute mellom Nord-Norge og Kina.

– Vi jobber for å få til et direktefly fra Nord-Norge til Kina, som kombinerer eksport av laks med turisme. For eksempel en flyvning i uka fra Bardufoss eller Evenes, sier leder for kommunikasjon og relasjon i Nordnorsk Reiseliv, John-Steve Linkløkken, til avisa Nordlys.

– Det var en vellykket tur med mange inntrykk, og vi har knyttet mange nye kontakter. Vi ser et stort potensiale til å få til noe i Kina, særlig innenfor næringene sjømat og reiseliv, sier fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap) på Troms fylkeskommunes nettsider.

– I tillegg er Hainan og Sanya særdeles vakre områder med tropisk klima, som de som er på utkikk etter nye reisemål bør merke seg når de planlegger framtidige reiser, forteller han.

Ørnebakk ledet delegasjonen til Kina, og hadde blant annet med seg representanter fra Nordnorsk Reiseliv samt utvalgte nordnorske bedrifter.

Norge har som mål å femdoble verdien av norsk sjømat innen 2050. Mye av denne veksten må skje i nord, og det er i Troms og Finnmark veksten er aller størst. Ørnebakk mener flyrutene kan være en døråpner for å få solgt sjømat fra Norge til Kina, og øket turisttrafikken.

– Det foreligger fortsatt restriksjoner på dette, men jeg tror at det er et enormt potensiale her for å videreutvikle både sjømat- og reiselivsnæringa, sier han.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.