Nordmenn svikter (foreløpig) Danmark

Rekordmange har bestilt sommerferie til utlandet i år. Samtidig velger mange bort feriefavoritten Danmark. – Vi vil ha garantier for sol og varme, mener Norges landsjef for Novasol, Pia Buen.

0

Den ekstra lange vinteren har ført til rekordmange bestillinger av ferier til utlandet i år. Feriehusformidleren Novasol merker store forskjeller på årets bookinger sammenlignet med tidligere. I år ønsker nordmenn å sikre seg sol og varme i sørliggende land, mens bookinger til Danmark har sunket med nærmere åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Noe som er betydelig med tanke på at Danmark utgjør største andelen av Novasols bookinger fra nordmenn.

– Det er helt åpenbart at den lange vinteren gjør at vi ønsker å sikre oss sol og varme til sommeren, men vi forventer flere bookinger til Danmark etter påske, når ulltøy og ski er pakket vekk, sier Buen i en pressemelding.

– Det er litt enklere å planlegge en tur med familien til Danmark enn lengre reiser til Syden. Nordmenn kjenner landet godt, og det er mer enn nok feriehus tilgjengelig. Vi skal derfor ikke avskrive årets danmarksferier helt ennå, mener Buen.

Selv om mange soltørste nordmenn søker seg mot de tradisjonelle charterdestinasjonene ser Novasol også tendenser til at flere nordmenn er nysgjerrige på land som Albania, Montenegro og Slovenia.

– Vi har fått flere og bedre hus og leiligheter i disse landene. Mange reisevante nordmenn har nok lyst til å oppleve mer enn hotellkomplekser og buffetrestauranter, forklarer Buen. – Det er ifølge henne litt som med Italia, som aldri har blitt regnet som noen charterdestinasjon, men som nå sammen med Spania og Kroatia utgjør topp tre på listen over bestillinger i Sør-Europa.

Norgessjefen utelukker ikke at Albania kan bli det nye store i Sør-Europa for fremtiden.

– Italia har vokst jevnt og trutt de siste årene og vi ser at storfamilier leier hus på nye og ukjente områder med den største selvfølgelighet, forklarer Buen.

– Flere spørsmål dukker naturligvis opp rundt for eksempel ferie i Albania. Så der vi for ti år siden kommuniserte hvor enkelt det var å klare seg på «egenhånd» i Toscana, handler det nå om å fortelle folk at Albania slett ikke er skremmende. Derimot er landet fascinerende, billig, vakkert og perfekt for de som vil prøve noe nytt, og ikke møte naboen på ferie, avslutter Pia Buen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.